— Nieuws —

Laatste nieuws - 8 september 2021

We zijn er door COVID nogal lang uitgeweest maar ondertussen hebben we deze jaargang toch ook al 4 manches mogen strijden. 

We kunnen nu al zeggen dat we er alles aan doen om nog 1 en misschien 2 wedstrijden te organiseren. Het zou gaan om Maleizen en Rooi, repectievelijk op 3 en 17 oktober. Er is nog niets concreet maar de onderhandelingen zijn aan de gang.

Voor alle info vragen we jullie om onze FB-pagina te raadplegen. Die wordt regelmatig geüpdated in tegenstelling tot deze website. Een mens moet ook nog werken...

Vragen via Messenger worden vrij snel opgepikt en beantwoord.

GP Rooi Kermis (28 september 2019)

De finale is gereden... We zijn geëindigd zoals we begonnen zijn, in de regen. Door de werken in de omgeving werd de wedstrijd zelf op een nieuw en uitdagender parcours gereden met een langere helling, wat bochtenwerk en een heuse kasseistrook. Wat de verschillende klassementen betreft, kon er nog wel het een en ander gebeuren: de gele en de bergtrui lagen nog voor het grijpen voor zowel Steven Wargee als Robert Rood, het podium van de 40+ lag vast, enkel de volgorde kon nog veranderen; hier ging het tussen Wim Vanderlinden, Nils Oudejans en Steven Weemaels.

Met 33 deelnemers stonden we aan de start; na een eerste ronde aan een redelijk aangenaam tempo werd er vanaf de 2e ronde doorgereden. Dat was ook de eerste ronde voor de punten van de bergprijs. De kopgroep van 10 vormde zich stilletjes halverwege met daarin o.a. Steven Wargee, Ken Latine, Hervé Dion, Robert Rood, Ruben Servranckx,... De 40 plussers klassementrijders konden niet meer mee, Wim Vanderlinden moest zelf afstappen wegens ziekte.

De kopgroep bleef uiteindelijk samen en in de sprint bleek Giobanni De Beyter de sterkste voor Robert Rood en Hervé Dion. Steven Wargee werd uiteindelijk 6e wat genoeg was om voor het 2e jaar op een rij het eindklassement te winnen. Ondanks een gelijk stand in het bergklassement haalde Steven Wargee dit ook binnen voor Robert Rood. Dit omdat Steven de punten over een lager aantal wedstrijden behaalde. In een spurt voor de 11e plaats kwam Steven Weemaels net voor Yoran Ackermans aan. Volledige stand op de andere pagina.

Nog even de dag- en eindpodia oplijsten:

Dag: 1. Giovanni De Beyter     2. Robert Rood     3. Hervé Dion

Eind: 1. Steven Wargee     2. Robert Rood     3. Steven Weemaels

Berg: 1. Steven Wargee     2. Robert Rood     3. Ruben Servranckx

40+: 1. Steven Weemaels     2. Nils Oudejans     3. Wim Vanderlinden

Hieruit kunnen we concluderen dat we onze eigen Poulidor hebben (Robert)... Maar vooral dat het mooi seizoen was met tijdens elke wedstrijd een mooi opkomst van lokale en enkele minder lokale renners, heel wat toeschouwers, schitterende en gevarieerde omlopen, puike organisaties (waarvoor dank), en ook dank aan de gemeentes en politiediensten voor hun steun en het mogelijk maken van dit alles. De sponsors mogen we uiteraard ook niet vergeten: Averdal, The Drinks, Cyclic Bikestore,...

We hopen jullie dan ook allemaal volgend jaar terug te zien voor een nieuw seizoen. Wij gaan ons ondertussen stilletjes terug trekken, evalueren en kijken wat beter kan. Laat gerust jullie feedback achter via ons contactformulier of FB-pagina. 

Kleine Perzikenprijs Eizer (1 september 2019)

GP Eizer....de Kleine Perzikenprijs, waarschijnlijk met voorsprong het leukste parcours van de 6-Daagse dankzij de brede banen en de heuveltjes. 

Na een redelijk rustige eerste ronde om zo'n beetje het gevoel af te tasten, sprong Steven Wargee in ronde 2 weg in de hoop een paar compagnons mee te krijgen. Dat plan ging niet door en Steven werd in de 3e ronde, net voor de top van het bergklassement ingehaald waardoor Robert Rood met de 3 punten ging lopen. 

Tijdens de volgende rondes was Peter Laureyns redelijk actief en hij probeerde meermaals om weg te rijden. Ondaks mooie inspanningen lukte het niet. Alles was goed onder controle en de demarrages werden opgevangen mede door hier en daar wat prachtig ploegwerk van Team Cyclic. 

Op 3 ronden van het einde rijdt  Bram Markey alleen weg maar die werd redelijk binnen schot gehouden. Een halve ronde later rijden Arthur Joos en Steven Wargee het gat toe en hebben ze met ze'n 3'en een mooie kloof. Ze werken goed samen en kunnen die kloof verder uitbouwen om met een veilige voorsprong de laatste ronde aan te vatten. 

Spijtig genoeg werd er in het peloton gevallen waardoor de helft van de groep uitgeteld was voor de 4e plaats. Grootste slachtoffer is Victor Detienne bij wie een barstje in de elleboog werd vastgesteld...

Halfweg de laatste ronde zijn de overnames niet meer zo van harte in de kopgroep en wordt er op de sprint gespeculeerd. Daarin blijkt Steven Wargee de sterkste en noteren we zijn 4e overwinning op 5 deelnames. Bram wordt 2e en Arthur 3e. Bij de 40 plussers wint Steven Weemaels de sprint nipt voor Nils Oudejans die in het wit blijft. De bergtrui blijft van Robert met een puntje voorsprong op Steven Wargee... Afspraak op 28 september om 16u in Rooi voor de afsluitende manche!

GP Tombeek en Halfoogst (3 en 15 augustus 2019)

In Tombeek won Kevin Wielemans zijn 2e wedstrijd van het seizoen voor Arthur Joos en Ruben Servranckx.

De nr 1 en 2 in het klassement waren afwezig waardoor het spannender en spannender wordt vooraan in het klassement. Ken Latine en Robert Rood nemen de kop over van Steven Weemaels, ze hebben beide 176 punten. Latine heeft een wedstrijd meer gereden en start daarom volgende wedstrijd in de leiderstrui.

Robert neemt de bergtrui over van Steven Wargee met amper 3 punten voorsprong. Eerste 40plusser blijft Steven Weemaels.

Ondertussen heeft de koers in Huldenberg ook plaatsgevonden en won Thomas Gille dankzij het handige ploegenspel. Verder is er nu wel afscheiding in het klassement waar Robert Rood de gele trui overneemt. De bergtrui behoudt hij met 2 punten voorsprong op Steven Wargee. Wat de oude toekers betreft gaat Nils Oudejans aan de leiding voor Steven Weemaels. 

Volgende afspraak op 1 september in Eizer waar er een pittig parcours wacht op de deelnemers. 

En vergeet niet dat de twee slechtste uitslagen van het seizoen niet meetellen voor de eindrangschikking van alle klassementen. Er kan dus nog wel wat veranderen...

GP Terlanen: race day 4 (13 juni 2019)

Spannend!

Een gloednieuwe wedstrijd deed zijn intreden in het regelmatigheidscriterium. En door het pittige parcours beloofde het een mooie koers te worden. En zo geschiedde. Met maar liefst 32 man stonden we aan de start.

Na een gemoedellijke aanvang vertrokken we voor een 16-tal rondes over een licht geaccidenteerde omloop. Er werd aan een deftig tempo rondgereden maar het is pas in ronde 3, wanneer de eerste punten voor de bergprijs werden uitgedeeld, dat er een echte versnelling kwam. Die zorgde ook al voor een kleine schifting. Hetzelfde gebeurde in rondes 5 en 7, wanneer telkens Steven Wargee en Robert Rood voor de bergpunten streden. Dit dunde de kopgroep uit tot een man of 12. Tijdens de rest van de wedstrijd waren er nog wel wat uitvalspogingen maar dat resulteerde niet echt in iets. Bij de laatste beklimming van de Bollestraat vond Steven Wargee dat zijn tijd gekomen was. Een snedige demarrage, Steven Weemaels die op de 2e plaats het gat niet toereed en niemand anders die het wel wou doen, zorgden er voor dat de vogel was gaan vliegen. Bij het keren aan de U-bocht was de voorsprong zo'n 30m.

Bij het uitdraaien van de laatste bocht ging Robert Rood nog vol om de leider te gaan halen maar het was verloren moeite. In een lang gerokken sprint gingen Steven Weemaels, met Ruben Servranckx en Kevin Wielemans in zijn wiel, nog op en over Robert. 

Winnaar dus Steven Wargee, voor Kevin, Ruben Steven Weemaels en Robert. Uitslag en stand zijn aangepast, de foto's staan op de FB-pagina.

Halverwege het criterium staat Steven Weemaels aan de leiding bij de 40+ en algemeen en heeft Steven Wargee de bergtrui steviger om zijn schouders.

Volgende afspraak: 3 augustus in Tombeek voor eveneens een gloednieuwe wedstrijd. Start om 19u, inschrijven vanaf 18u aan garage Defrancq.

La Doyenne - 9e Zappakoers - Overijse (15 juni 2019)

Een mooie zomeravond

Eindelijk, het mooie weer was op de afspraak. Het beloofde een spannende strijd te worden tussen de winnaars van de vorige twee wedstrijden enerzijds , Steven Wargee en Kevin Wielemans, en Robert Rood. Wegens andere verplichtingen hadden deze laatste twee verstek moeten laten gaan voor Neerijse. Iedere Overijsenaar was uiteraard ook nieuwsgierig naar hoe lokale held Ken Latine voor de dag zou komen.

En dus, rond 20u lokale tijd, gingen we van start met 31 strijders. De eerste paar ronden was het aftasten maar na een tijdje werd er dan toch een kopgroep van 7 gevormd met daarbij Steven Wargee, Robert Rood, Kevin Wielemans, Ken Latine, Gunther Gellaerts, Remco Meerten en Steven Weemaels. Deze laatste werd op enkele ronden van het einde slachtoffer van de versnellingen en moest dan ook lossen. 

Na een ultieme versnelling op de laatste beklimming kon Steven Wargee zich enigzins losmaken en kwam hij als eerste over de streep. Kort daarna kwam Robert Rood over de finish met in zijn wiel Ken Latine. De spurt van de achtervolgende groep werd door Steven Weemaels gewonnen voor Stijn De Man en Wim Vanderlinden.

Uitslag en klassement staan op de website. De bergtrui zit steviger rond de schouders van Steven Wargee, de gele en de witte trui (40+) blijven in het bezit van Steven Weemaels.

Afspraak op 13 juli in Terlaenen voor de eerste editie van de dorpelingenkoers. Start om 16u!

2e Cyclic GP The Drinks - Neerijse (10 juni 2019)

Alles erop en eraan...

10 juni, afspraak in Neerijse voor de 2e manche van de 6-Daagse. Het parcours was lichtjes aangepast daar we nu een volledige lus maakten dankzij het gebruik van een stukje N253. Dit maakte de koers er wel niet makkelijker op. En ook deze manche werd net als in Maleizen niet gespaard door de weergoden. Regen van start tot na finish. Het was dus geen kado op een parcours waar voor elk wat wils is: hoogtemeters, kassei,...

De koers: kort samengevat vertrokken we met 28 man voor 12 ronden waarvan een inloopronde. In de tweede ronde, in de aanloop naar het bergje van de Wilderstraat vond Steven Wargee dat het tempo maar eens omhoog moest. Een moedige Ken Latine deed een poging om naar het wiel te springen maar dat werd een "chasse patate"... De vogel was dus gaan vliegen. Het peloton controleerde om niet gedubbeld te worden :-). Ondanks enkele versnellingen, bleven we redelijk goed samen. 

Steven Wargee wist zijn voorsprong uit te bouwen en kwam solo aan met een voorsprong van maar liefst 2'40" en onderweg graaide hij ook alle bergpunten mee. In de laatste ronde werd er in de groep nog zoveel mogelijk getracht in goede positie te zitten voor de sprint. Uiteindelijk begon Brent Heynsmans eraan maar Steven Weemaels kwam nog uit het wiel om zo de 2e plaats te nemen. Brent strandde uiteindelijk op de 3e stek. De 4e plaats was voor Koen Van Kerckhoven, voor Wim Vanderlinden en Nils Oudejans. Ken Latine kreeg mechanische problemen waardoor hij niet voluit kon sprinten en eindigde als 8e net achter Fransesco Van Meeuwen.

In het algemene klassement neemt Steven Weemaels het geel over van Robert Rood die er niet was wegens andere verplichtingen. Het 40+ klassement is eveneens in handen van Steven Weemaels en Steven Wargee pakt de trui van het bergklassement over.

Volgende manche op 15 juni in Overijse voor de Doyenne van de 6-Daagse: de Zappakoers! Inschrijven kan vanaf 18u, start ploegentijdrit 19u en start Zappakoers om 19u45. Hopelijk ook eens goed weer...

Rest ons nog de vrijwilligers, de Kroon, de politie en het gemeentebestuur te bedanken alsook onze sponsors Cyclic Bikestore Tervuren, The Drinks Huldenberg en Averdal.

3e GP van de Druiventstreek - Maleizen (19 mei 2019)

Nieuw seizoen, zelfde intenties

We zijn weer vertrokken voor een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de 6-Daagse. Een kleine verandering t.o.v. vorig jaar is dat de broers Vanton, Lander en Jelle, ervoor gekozen hebben om wat serieuzer te gaan koersen en zo de kans aan anderen te laten. Een andere grote afwewige was de winnaar van vorig jaar, Steven Wargee. Hij was het mooie weer gaan opzoeken in de Vogezen ;-)

De wedstrijd: het was afwachten of we het droog zouden houden. En neen, ergens tijdens de 3e ronde gingen de hemelsluizen stilletjes open. Dat kan de pret niet bederven en zo gingen we maar door. De koers werd evenwel met 2 rondes ingekort.

De eerste ronde was nog een beetje verkennen maar vanaf de 2e ronde vonden Robert Rood en Kevin Wielemans het welletjes en kozen ze het ruime sop. Het peloton zou ze nooit meer terug zien. Een ronde of 2 voor het einde beslisten Arthur Joos en Koen Van Kerckhoven uit het peloton weg te rijden. Door deze actie lagen de 4 eerste plaatsen vast. 

In de sprint bleek Kevin te sterk voor Robert en Arthur zqs de betere van Koen. Zilver en brons voor de mannen van DVVD. De pelotonsprint werd gewonnen door Steven Weemaels, tevens ook de eerste 40 plusser, voor Nils Oudejans en Ken Latine. 

In het algemene klassement staat Robert Rood aan de leiding voor Arthur Joos en Steven Weemaels. Robert neemt ook het bergklassement voor zijn rekening voor Ruben Servranckx. Bij de oudjes staat Steven Weemaels op hoogste schavotje voor Nils Oudenjans en Wim Vanderlinden.

Volgende afspraak op Pinkstermaandag (10 juni) in Neerijse. Start om 19u, inschrijven kan tot 18u45.

Bedankt aan de organisatie en de vrijwilligers in Maleizen voor een fijne wedstrijd!

Nieuw jaar, nieuwe 6-Daagse!

Wat te verwachten

Op 19 mei is het zover; het 2e seizoen van de 6-Daagse gaat van start. Of wordt het nu 8-Daagse? Er zijn inderdaad 2 wedstrijden bijgekomen. Maar nee, de titel blijft want dat klinkt beter...

We hebben er ook 2 nieuwe truien bij voor de beste klimmer en de beste 40 plusser. En er mag gezegd worden dat die er qua design ferm uitzien.

We hopen op een talrijke opkomst, zowel op het parcours als ernaast, faire wedstrijden en mooie winnaars.

2e GP Rooi Kermis - 29 september

De finale is gereden

De 6e manche moest de eindwinnaar van het criterium opleveren na een spannende strijd die in mei van start ging. Zo'n 29 renners begonnen om 16u aan deze race die over 12 ronden liep met een ronde achter de wagen. Eens de koers echt gelanceerd werd, duurde het welgeteld 2 ronden vooraleer een kopgroep met alle favorieten zich had gevormd. Daarbij Steven Wargee, Jelle en Lander Vanton, Charles Faveere, Ruben Servranckx en Patrick Heulaerts. Brecht Stas en Koen Van Kerckhoven konden nog net de sprong maken, voor Francesco Van Meeuwen en Maarten Vermaelen werd een chasse patate... De achtervolgende groep, waar de samenwerking niet optimaal was, reed dus voor plaats 9. Enkele ronden voor het einde sloeg het noodlot toe bij Lander met kettingproblemen en moest daardoor de kopgroep laten gaan. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door Jelle Vanton voor Steven Wargee en Patrick Heulaerts. In een poging om een gaatje te vinden, kwam Charles helaas in aanraking met de borduur en viel. De schade bleef weliswaar beperkt... De stijfheid misschien iets minder... De sprint van het peloton werd magistraal gewonnen door Joel Derom.

De meest regelmatige renner is uiteindelijk Steven Wargee geworden voor Lander en Jelle. Hij gaat dus de geschiedenis in als eerste winnaar van de 6-Daagse van de Druivenstreek.

Dank u aan alle supporters, deelnemers, vrijwilligers en sponsors! En hopelijk tot volgend jaar met misschien meer manches.

1e Grote Perzikenprijs - 15 september

Broers Vanton niet te stoppen

Na hun voortreffelijke prestatie in La Ronde Picardie afgelopen weekend, stonden Jelle en Lander met ambitie aan de start. Steven Wargee was uiteraard ook aanwezig om zijn leiderstrui te verdedigen. 

Met 25 stonden we aan de start. Na een korte verkenningsronde, werden we losgelaten. Na een ronde of 3 vormde zich een kopgroep van 11 renners achtervolgd door een 8-tal andere. Uiteindelijk moesten 2 renners de kopgroep laten gaan en streden de 8 voor de overwinning. Na wat beukwerk van een paar lieden uit de kopgroep werd de rekker langer en achtte Lander zijn moment gekomen. Hij reed weg om nooit meer om te kijken. Jelle volgde zijn voorbeeld door 2 ronden van  het einde het hazenpad te kiezen. De strijd om de 3e plaats werd uiteindelijk nog spannend maar Steven Wargee haalde het in de sprint van Bram Markey.

Een pluim voor de organisatie, alles was dik in orde! Hopelijk tot volgend jaar.

Volgende afspraak: 29 september om 16u GP Rooi Kermis. Dit is tevens ook de afsluiter van de 6-Daagse van de Druivenstreek.


Halfoogstkoers Huldenberg - 15 augustus

Overwinning voor Stef Hoes

Van einde en verre komen de wielrenners tegenwoordig af om deel te nemen aan een manche van de 6-Daagse...

De overwinning was voor Stef Hoes gevolgd door Lander Vanton en Arthur Joos. Steven Wargee werd 6e en blijft het algemene klassement aanvoeren.



8ste Grote Prijs Lokomotiv Zappa - 23 juni

Overwinning voor beresterke Charles Faveere

Met 35 stonden we aan de start klaar om 45 minuten door Overijse te knallen. De nieuwe start- en aankomstplaats is echt een toegevoegde waarde! 

Na een verkenning van ongeveer 200m... barstte de koers al onmiddellijk los. Tijdens de eerste paar ronden bleef het peloton redelijk compact en in ronde 2 kon Sven Vandermeerschen de bergprijs wegkapen. Na een paar versnellingen vooraan kwam het tot verbrokkeling. Een kopgroep van een man of tien bouwde stelselmatig een voorsprong uit. In de achtervolging eveneens een tiental renners. De rest van de deelnemers achtervolgde nog maar verbrokkeling was een feit.

Een beetje voor half koers achtte Charles zijn moment gekomen en 10m werden er 100, seconden werden tientallen seconden... De rest van het peloton, onder aanvoering van Steven Wargee, kon het gat niet meer dichtrijden en zo kwam Charles helemaal alleen over de meet. Ondertussen had hij ook nog het achtervolgende groepje op een ronde gezet waardoor enkel nog 8 man de koers volledig hebben uitgereden. Proficiat aan Charles en ook aan Steven Wargee die de leiderstrui overneemt van Jelle Vanton. De mannen van DVVD konden er helaas niet bijzijn omwille van feestelijke verplichtingen. 

Volgende afspraak op 15 augustus in Huldenberg op een vernieuwd parcours. Daar zullen onze vrienden van DVVD aanwezig zijn en zullen ze zeker weer meestrijden voor de ereplaatsen.

!!!Opgelet! Nieuwe start en aankomstplaats! Dit jaar zal de start en aankomst van de wedstrijd op het Eeuwfeestplein aan Café In de Kroeg (Bij Linda) zijn!!!

Recreatieve wielerwedstrijd van ongeveer 45 minuten op zaterdagavond in het centrum van Overijse. Iedereen van harte welkom om te supporteren en/of mee te rijden natuurlijk! Deze wedstrijd maakt deel uit van het 6-daags Criterium van de Druivenstreek.

Voorafgaand zal er ook een ploegentijdrit georganiseerd worden voor ploegen van 5 renners over 4 ronden. De tijd van de 4de renner telt voor het klassement.
Praktisch:
Voor wie? Iedereen met een fiets en fietshelm (Zie ook reglement)
Wanneer?
23 juni van 18.30 uur tot 19.30 uur (Ploegentijdrit)
23 juni van 19.30 uur tot 20.30 uur (Recreatieve wielerwedstrijd)
Inschrijving? Tussen 18.30 uur en 19.15 uur aan Café In de Kroeg
Publiek? Iedereen welkom, gratis toegang, ambiance verzekerd.
Prijsuitreiking? Rond 21.30 uur met o.a. prijs voor de winnaar, de pechvogel, bergprijs.


GP Druivenstreek - 27 mei

Verslag 

Schitterende overwinning van Lander Vanton voor broer Jelle.

Met 36 stonden ze aan de start, 17 renners meer dan vorig jaar en met een prachtig weertje kon deze wedstrijd al niet meer stuk.
Vanaf de start werd er dadelijk de beuk ingezet met daarbij verschillende aanvallen van onze streekrenners maar verder dan 100m voorsprong kregen ze niet.
Een van de sterke renners, met name kevin Kevin Wielemans, hield het tempo heel strak en hield zo met de vrienden van Dominikos het peloton tot halfweg samen.
Eens halfweg vormde zich de definitieve kopgroep met daarbij Steven Wargee, Joris Hacour, Jelle en Lander Vanton.
Een renner, Arthur Joos, waagde de sprong en kon nog vooraan aansluiten en de rest was er aan voor het podium want de mannen vooraan hadden een goede samenwerking.
Met 3 renners op de 5 vooraan waren de vrienden van Dominikos sterk vertegenwoordigd en demarreerde ze om beurten.
In de voorlaatste ronde was de beslissende demarrage voor Lander en daar had niemand nog een antwoord op, de 2 ploegmaats stopten goed af en de weg lag open naar de overwinning.
Lander behaalde een zeer mooie overwinning voor eigen volk en zijn 2 ploegmaats rondden het werk helemaal af met een 2e plaats voor Jelle en de 3e podiumplaats voor Arthur.
In de volgende groep wisten ook nog Stijn De Man en Ron Langsberg zich mooi te plaatsen na degelijk afstoppingswerk voor hun ploegmaats vooraan.

De sprint voor de eerste 40+ plaats werd met een banddikte gewonnen door Filip Everaerts net voor Frederic Deveen.
We willen ook alle deelnemers bedanken en zeker de groote afvaardiging van de Casino Boys en hopelijk tot volgend jaar voor de 3e editie.

--- met dank aan Luc Vanton voor het verslag ---

Uitslag en stand

Binnen 2 weken de volgende afspraak. Zullen de mannen van DVVD weer domineren of zullen ze worden op de proef gesteld door andere renners? Alleen aanwezig op 27 mei 2018 vanaf 18u. Start om 18u45!


De eerste GP van de 6 Daagse is gereden en werd gewonnen door Jelle Vanton na een spannende strijd met Thomas Gille. De sprint van het uitgedunde peloton werd gewonnen door Charles Faveere. Local Steven Wargee is 4e geworden. Proficiat aan iedereen en tot binnen 2 weken in Maleizen!

Uitslag en stand

6-Daagse van de Druivenstreek, 6daagsevandedruivenstreek@gmail.com
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin